SEO

Wat is SEO?

SEO is een acroniem dat staat voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie), het proces waarbij een website wordt geoptimaliseerd om organisch of niet-betaald verkeer van de resultatenpagina van de zoekmachine te verkrijgen.

Met andere woorden, SEO is het aanbrengen van bepaalde wijzigingen in het ontwerp en de inhoud van een website om hem aantrekkelijker te maken voor zoekmachines. Met oordeelkundige SEO wordt een website weergegeven in een toppositie op de resultatenpagina van de zoekmachine.

Waarom is SEO zo belangrijk?

De vraag stellen, is ze beantwoorden. Het is nogal evident dat iedereen die een website heeft of er eentje wil laten bouwen, graag zou willen dat die website zoveel mogelijk bezocht wordt en zoveel mogelijk rendeert. Door de SEO van een site te verbeteren, wordt zijn zichtbaarheid op zoekmachines verbeterd. Dit helpt om meer prospects en klanten te bereiken. Aandacht voor aantrekkelijke en effectieve SEO-gerichte inhoud, vergroot de kansen op meer gericht organisch verkeer.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachine-gigant, Google zal het exacte algoritme dat wordt gebruikt om sites te rangschikken nooit vrijgeven.

Gelukkig hebben we een goed begrip van de factoren die van invloed zijn op de resultatenpagina van zoekmachines (SERP). Er zijn on-page en off-page factoren.

On-page SEO-factoren zijn de elementen van de website zelf. Dit zijn de zaken waarover men de volledige controle heeft. Deze factoren kunnen in de loop van de tijd verbeterd worden door best practices voor SEO te volgen. Dit gaat verder dan alleen contentmarketing naar de diepere niveaus van de HTML van een site.

  • Titel-tag – De titel-tag op elke pagina vertelt de zoekmachines waar een pagina over gaat. Dit mag niet langer zijn dan 70 tekens, inclusief het trefwoord waarop de inhoud en de bedrijfsnaam is gericht .
  • Meta beschrijving – De meta beschrijving op een website vertelt zoekmachines iets meer over de inhoud van elke pagina. Deze wordt trouwens evengoed gebruikt door menselijke bezoekers. Ze moet de zoekwoord bevatten en voldoende informatie de inhoud.
  • Sub koppen – Sub koppen maken niet alleen de inhoud leesbaarder voor bezoekers, ze helpen ook om SEO te verbeteren. H1-, H2- en H3-tags worden gebruikt om zoekmachines te helpen begrijpen waar de inhoud over gaat.
  • Interne links – Interne links of hyperlinks naar andere inhoud op de site, geven zoekmachines meer informatie. Een bericht over de waarde van een specifiek product of een specifieke service, kan een koppeling hebben naar de product- of servicepagina.
  • Afbeeldingsnaam en ALT-tags – Een trefwoord of zin opnemen in de afbeeldingsnaam en alt-tag helpt zoekmachines om een afbeeldingen beter te indexeren.
  • Sitemap – Een sitemap maken en ze bij zoekmachines indienen, geeft zoekmachines een beter begrip van de inhoud.

Ook off-page SEO-factoren kunnen rangorde beïnvloeden. Hoewel men daar niet altijd directe controle over heeft, zijn er manieren deze factoren in het voordeel te laten werken.

  • Vertrouwen – Vertrouwen wordt een steeds belangrijkere factor in de Google-rangorde van een site. Dit is hoe Google bepaalt of het gaat over een legitieme site die bezoekers kunnen vertrouwen. Een van de beste manieren om het vertrouwen te verbeteren, is door kwaliteitsvolle backlinks te bouwen van sites die bevoegd zijn.
  • Links – Backlinks is de meest populaire manier van off-page SEO. Voorzichtigheid is wel geboden. Sites spammen met links is een snelle en gemakkelijke manier om een site te laten verbannen van zoekmachines. Het is beter om de tijd te nemen om relaties op te bouwen met influencers en fans die hoogwaardige content maken en die eigen content naar de site linken.
  • Sociaal – Likes en shares op sociale media zijn ook belangrijke off-page SEO . Hoe meer inhoud van hoge kwaliteit men publiceert op sociale media, des te waarschijnlijker is het dat mensen uw inhoud met anderen delen.

Is SEO iets voor U?

Neem gerust contact om het te onderzoeken.

Intuïtief en simpel.

Gewoon op één van de onderstaande icoontjes klikken.

Het kan gewoon telefonisch.

Bel ons gerust voor een afspraak.

Of gewoon voor meer info.

Of stuurt u liever een mailtje?

Dat kan natuurlijk ook.

Hier even klikken en het is zo gebeurd.

We komen graag u bij langs.

Maar u bent natuurlijk van harte welkom!

Hier is alvast de routebeschrijving.

SEO begint met een Performante website …